Glutenvrii eten tijdens familieweekend

Glutenvrii eten tijdens familieweekend

Familieweekend accommodatie huren waar je glutenvrij kan koken voor familieweekend.

Stel je voor. Je organiseert een familieweekend met overnachting en komt er achter dat een aantal familieleden een bijzonder dieet hebben. Je gaat tijdens je familieweekend zelf koken en moet zelf voor de diners zorgen. Indien er iemand een vegetarisch of glutenvrij dieet heeft, hoe pak je dat aan?? Moet je voor een familieweekend met meer mensen met een dieet een professionele kok inhuren of kan je het zelf voor elkaar krijgen. Eén ding is zeker. Indien er één of meer familieleden een speciaal dieet hebben, vereist een familieweekend een extra inspanning. Lees hier onze tips over het organiseren van een familieweekend.

Een familieweekend accommodatie vinden waar je zelf kan koken.

Indien je besluit geen gebruik te maken van catering en zelf de maaltijden voor het weekend met familie wilt bereiden, is het zaak een familieweekend accommodatie te vinden met een professionele en goed uitgeruste keuken. Een magnetron, hete lucht oven en vaatwasser zijn zeker op zijn plaats. Ook niet onbelangrijk is een goed afzuigsysteem. De luchtjes van de keuken worden dan naar buiten gezogen.  Een goede keuken is een voorwaarde voor het boeken van een weekendje uit op basis van zelfvoorziening. Hier vind je meer tips.

Glutenvrije producten en kant en klare maaltijden inkopen.

Als je voor een grote groep gaat koken en je bent geen professionele kok dan valt het niet mee om voor een grote groep te koken en ook nog eens met bepaalde diëten rekening te houden. Om alles een beetje simpel en werkbaar te houden,  kan je wat kant en klare glutenvrije maaltijden inkopen en kant en klare producten zoals glutenvrije soep en glutenvrij brood wat je alleen nog maar af hoeft te bakken.  Je kunt ook voor de hele groep glutenvrij gaan koken.  Maar kant en klare maaltijden voor de mensen met een bepaalde voedselallergie is zeker eenvoudig. Een ander idee is biologische quinoa kopen. Heerlijk en eenvoudig te bereiden.

Een kok inhuren tijden je familieweekend.

Als je een weekendje weg organiseert voor meer dan 30 personen en je huurt zelf een familieweekend accommodatie, kan je ook een kok inhuren die tijdens het familieweekend maaltijden voor jullie bereidt. Een professionele kok die gewend is voor grote groepen te koken, kan ook eenvoudiger rekening houden met een glutenvrij of ander dieet. Is misschien wel de slimste oplossing als je een familieweekend zonder zorgen wilt organiseren. Vraag de kok wel naar referenties en trek die even na. Het geeft je net die zekerheid die je nodig hebt.

Uit eten in glutenvrij restaurant.

Als je het niet zitten om een kok in te huren voor je familieweekend maar ook niet zelf wilt koken, is catering een oplossing.  Catering is echter minder gezellig en als iemand een glutenvrij dieet heeft, is catering bijna onmogelijk.  Een praktische en gezellige oplossing is je maaltijden te nuttigen in een glutenvrij restaurant.  Dat is een restaurant waarbij met rekening kan houden met een glutenvrije dieet.  De koks hebben er in de regel veel ervaring mee en er staan standaard een aantal glutenvrije gerechten op de menukaart. Omdat het bij een weekend met familie altijd om een grote groep gaat, is het wenselijk ruim op tijde bij het restaurant te reserveren en de dieetwensen duidelijk en uitgebreid door te geven. Een familieweekend en uit eten, een hele goede combinatie! Via het internet vind je eenvoudig een glutenvrij restaurant in de omgeving van je familieweekend accommodatie. Dat maakt je glutenvrije vakantie extra leuk.

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *