Glutenvrij dieet

Een glutenvrij dieet is een dieet waarbij gluten niet toegestaan zijn.

Hier vind je meer dan 1.000 glutenvrije producten, betaalbaar en vele aanbiedingen

Veel mensen die coeliakie hebben, een intolerantie voor gluten, zijn aangewezen op een glutenvrij dieet. Indien u ook coeliakie hebt en bent aangewezen op een glutenvrij dieet, hebben we goed nieuws voor u. Op deze website glutenvrij-eten.nl, een glutenvrije webshop, vindt u een aanbod van meer dan 1.000 glutenvrije producten onderverdeel in een aantal categorieën zoals glutenvrij ontbijt, lunch en diner. Daarnaast glutenvrije dranken, thee, sapjes, versnaperingen, tussendoortjes, koekjes en gebakjes. Er zijn in heel Nederland glutenvrije webshops te vinden en de grotere supermarkten en gezondheidswinkels hebben bijna allemaal een groot en gericht aanbod “glutenvrij”.

Eigenlijk kan je alles wat je in de “gewone wereld met gluten” verkrijgbaar is, ook zonder gluten verkrijgen. Zo wordt het in de praktijk brengen van een glutenvrij dieet een stuk eenvoudiger.  Glutenvrije voeding is meestal gezonder dan voeding met gluten. En zeker niet ongezonder.  Zo is een vegetarisch dieet vaak glutenvrij en kan je ook een lactosevrij en glutenvrij dieet eenvoudig in de praktijk brengen.

Als je je glutenvrije boodschappen online wilt doen, kan je dat doen via één van de glutenvrije winkels ( fysieke winkels ) of één van de glutenvrije webshops. Het kopen van je glutenvrije boodschappen via een glutenvrije en online webshop is het eenvoudigst om je ingrediënten voor je glutenvrij dieet te kopen. Je kunt je glutenvrije producten zoeken via de diverse categorieën en ook zoeken op merken.

Welke bekende merken glutenvrije producten zijn er?

Er zijn tientallen fabrikanten van voeding welke zich hebben gespecialiseerd in glutenvrije voeding. De ene fabrikant legt zich toe op glutenvrije soepen en sauzen terwijl de andere producent zich toelegt op bijvoorbeeld glutenvrij afbakbroodjes, pizza’s, toetjes of snoepjes. Als je op zoek gaar naar glutenvrije producten voor je glutenvrij dieet dan kom je bekende namen tegen zoals Boerjan ( koekjes ), Schar, Sam Mills, Damhert, Concenza, Dilmah, Candy Tree ( snoepjes ), Matisson, Aman Prana, 3Pauly, GreenAge, Le Poole en vele andere merken. Ook bij een glutenvrij dieet valt er dus wat te kiezen. Wel is het belangrijk bij een glutenvrij dieet dat je over glutenvrije recepten beschikt want een goed recept helpt enorm bij het bereiden van gevarieerde, glutenvrije maaltijden. Ook voor het bereiden van heerlijke glutenvrije soepen en sauzen.

Glutenvrij koken is niet moeilijker dan koken met gluten.

Als je eenmaal je glutenvrije producten in huis hebt gehaald en wilt gaan koken, zal je snel ontdekken dat glutenvrij koken niet ingewikkelder is dan traditioneel koken met gluten. Als je echter glutenvrij en lactosevrij wilt koken dan vereist het koken wel meer aandacht en kennis. Voor iedereen die coeliakie heeft en dagelijks glutenvrij moet koken, raden wij aan om een goed glutenvrije kookboek aan te schaffen. Zoek maar eens op glutenvrije kookboeken bij bijvoorbeeld Bol.com of een reguliere boekwinkel. Er is een groot en regulier aanbod kookboeken, voor 100 % ingericht op een glutenvrij dieet.

Glutenvrij dieet voor vegans

Veel veganisten eten regelmatig glutenvrij of soms zelfs helemaal. Op deze website vind je veel glutenvrije en veganistische recepten. Daarnaast vind je hier veel specifieke veganistische producten zoals soja dranken en soja producten. Een glutenvrij en lactosevrij dieet volgen, is iets ingewikkelder dan alleen gaan voor glutenvrij.  Met een beetje goede wil en doorzettingsvermogen is er voor de veganist ook op het gebied van glutenvrij voldoende keuze.

Glutenvrij bakken.

Als je een glutenvrij dieet volgt en een glutenvrije cake of taart wilt bakken, dan zijn voldoende glutenvrije ingrediënten te koop om je favoriete cake of taart thuis te kunnen bakken. Zo kunt je kant en klaar, glutenvrij bakmeel kopen, bijvoorbeeld van het merk Schar, Orgran of Joannusmolen en kan je ook een kant en klare koekjesmix, muffin mix, wafelmix of gebakmix kopen. Favotiete merken voor kant en klare koek- en gebakmixen zijn bijvoorbeeld Conzenza, Ruf en Schar. Je kunt ook heerlijke glutenvrije muffins met chololade bakken.

Ook de glutenvrije taart Hema is heerlijk.

Conclusie glutenvrij dieet.

Als je een glutenvrij dieet hebt, is de conclusie dat er een groot aanbod glutenvrije producten is en meerdere glutenvrije winkels.  En.. je kunt je glutenvrije boodschappen voor je glutenvrij dieet ook eenvoudig online kopen, bijvoorbeeld via de glutenvrije webshop glutenvrij eten. Het is handig als je wat glutenvrije kookboeken aanschaft, bijvoorbeeld via de boekhandel of Bol.com.

Het maakt het wat makkelijker om glutenvrije te leren koken en je glutenvrije dieet op een creative manier in te vullen. Een glutenvrij dieet kan ook zijn voordelen hebben, bijvoorbeeld glutenvrij afslanken is één van de mogelijke voordelen van het volgen van een glutenvrij dieet.