Glutenvrij koken

Glutenvrij koken

Glutenvrij koken, moeilijk of niet?

Als je de diagnose coeliakie hebt gehad voor jezelf of één van je gezinsleden en je wordt gedwongen om glutenvrij te gaan koken, komt er heel wat op je af.  Zeker als een van je kinderen coeliakie heeft en de andere gezinsleden  “alles mogen eten en drinken”.  Hierbij een aantal tips en handvaten die het makkelijker maken om glutenvrij te koken en iedereen te laten genieten van je kookkunsten zonder gluten.

Je goed oriënteren over glutenvrij koken en eten.

Als je wordt gedwongen glutenvrij te eten en je geen ervaring hebt met glutenvrije producten en koken zonder gluten, is het de eerste stap om je goed te oriënteren en verdiepen in de mogelijkheden en onmogelijkheden die coeliakie met zich mee brengt.  Je moet goed uitzoeken in welke producten gluten zitten en welke glutenvrije alternatieven er zijn en vervolgens kijken waar jij je glutenvrije producten kunt kopen.  Je kunt tegenwoordig ook glutenvrije producten bij de Albert Heijn, Jumbo of andere supermarkten kopen maar er zijn ook gespecialiseerde “glutenvrije winkels”. Daar kan je soms zelfs glutenvrije kookboeken kopen, ook met basisgerechten.   Ideaal als je glutenvrij wilt koken en een “beginner” bent.

En omdat online winkelen steeds makkelijker wordt, ook voor wat betreft 100 % glutenvrije producten met keurmerk, kan je natuurlijk ook online je producten bestellen. Dat scheelt tijd en levert je veel variatie en gemak op.  Je kunt tegenwoordig zelfs kant en klare glutenvrije maaltijden online bestellen.  Dat allemaal bij elkaar, maakt glutenvrij koken een stuk makkelijker.

Aan glutenvrije recepten komen.

Om het jezelf nog gemakkelijker te maken glutenvrij te koken, kan je glutenvrije recepten verzamelen.  Die vind je in tijdschriften, op het internet en in E-Books. Veel glutenvrije recepten zijn gratis.  Het kan zeker geen kwaad om een echt glutenvrij kookboek te kopen met een uitleg over het glutenvrije dieet en producten.  In de betere glutenvrije kookboeken vind je veel basisrecepten.  Zo kan je stap voor stap het glutenvrij koken eigen maken en jezelf en je gezin heerlijk verwennen met gezonde  en lekkere maaltijden.

 

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *