Glutenvrije appelmoes

Glutenvrije appelmoes

Glutenvrije appelmoes

Glutenvrije Appelmoes

Veel kinderen, en volwassenen, vinden appelmoes heerlijk. En dat niet alleen bij kip en patat. Helaas is de appelmoes uit de supermarkt niet altijd even gezond, en er zit niet alleen heel veel suiker in.

Veel soorten appelmoes uit pot of blik is niet glutenvrij, en als je bij het eten rekening moet houden met het ontbreken van gluten mis je dus vaak een hoop lekkernijen.

Maar geen nood, glutenvrije appelmoes maken kun je met behulp van het onderstaande recept. Naast glutenvrij heeft zelf gemaakte appelmoes nog een voordeel. Je kunt zelf bepalen hoeveel suiker gebruikt wordt bij de bereiding, en je kun er eventueel ook voor kiezen om een suikervervanger te gebruiken.

Bijkomend voordeel is dat je deze appelmoes, als je tenminste beschikt over een diepvriezer, in grote hoeveelheden kunt maken en vervolgens kunt invriezen. Zo kun je vaker van glutenvrije appelmoes genieten.

De appelmoes blijft ruim 6 maanden ingevroren houdbaar.

Recept glutenvrije appelmoes

Ingrediënten

  • 3 grote appels
  • 50 ml water
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 1 eetlepel limoensap

Bereiding

De appels schillen en ontdoen van het klokhuis. Snij de appels vervolgens in stukjes.

Doe het water met de suiker en het limoensap in een steelpan, en roer het door elkaar.

Voeg nu de stukjes appel bij het mengsel en breng het geheel aan de kook.

Laat het zachtjes koken, dus verlaag het vuur ietwat zodra het begint te koken.

Laat de appelmoes ongeveer 5 tot 10 minuten koken en controleer af en toe of de stukjes appel al zacht zijn geworden.

Zijn deze zacht geworden haal je de pan van het vuur.

Nu kun je ervoor kiezen om de stukjes appel in de moes zo te laten, je krijgt dan een appelcompote, of te pureren tot een appelmoes.

Laat de moes buiten de koelkast afkoelen. Je kunt het overigens warm eten of koud.

Wil je grotere hoeveelheden kun je de ingrediënten simpel verhogen. Wees dan, afhankelijk van de hoeveelheid die je wilt maken, voorzichtig met de hoeveelheid water. Bij veel appels kun je wat minder water gebruiken.

Denk er overigens ook aan dat je wel een zoetzure appel gebruikt en geen zoete zoals een Red Delicious. Appelsoorten die je kunt gebruiken zijn bijvoorbeeld Elstar en James Grieve.

 

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *