Glutenvrije Hachee

Glutenvrije Hachee

Als je een liefhebber bent van winterse stoofpotten of stamppotten dan is het niet echt handig als je glutenvrij wilt of moet eten. In de meeste stamppotten, denk bijvoorbeeld aan de rookworst, en stoofpotten waar vaak bier wordt toegevoegd, zitten immers wel enkele ingrediënten die niet direct glutenvrij zijn.

Vaak is het dan ook erg lastig om een geschikt recept te vinden waar je ook zonder gluten van kunt genieten. Want stamppotten en stoofschotels horen er gewoon een beetje bij in de Nederlandse keuken.

Zo ook bijvoorbeeld de typische Hollandse hachee. Want ook hier worden normaliter ingrediënten gebruikt die vaak op de “verboden” lijst staan.

Het onderstaande recept laat je echter genieten van een heerlijke glutenvrije hachee.

Recept glutenvrije hachee

Ingrediënten

500 gram runderlappen of sukadelappen

Twee uien

500 gram winterwortels

50 gram olie

2 eetlepels maïzena

1 runderbouillonblokje, neem wel de glutenvrije

1 kruidenbuiltje voor rundvlees

5 kruidnagels

2 laurierblaadjes

Snufje cayennepeper

peper en zout

5 eetlepels azijn

1 eetlepel bruine basterdsuiker

Bereiding

Snij eventueel vet van de runderlappen of sucadelappen, en snij het vlees vervolgens in blokjes van 1,5 tot 2 centimeter.

Maak de uien en wortels schoon, en snij beide in niet al te grote stukken.

De olie in een koekenpan verhitten en het vlees rondom aanbraden totdat het vlees rondom bruin geworden is.

Voeg nu de uien en wortels toe. Meng alles goed door elkaar en laat het meebakken totdat de uien glazig worden.

Nu de cayennepeper toevoegen en naar smaak gewone witte peper. Eventueel kun je nog wat zout toevoegen maar echt nodig is het niet.

Roer de maizena door het vlees. Blijf roeren totdat de maizena niet meer zichtbaar is.

Voeg het bouillonblokje, het kruidenbuiltje, de azijn, de laurierblaadjes, en de basterdsuiker toe.

Laat het mengsel nu op een zacht vuur met de deksel op de pan smoren. Roer het af en toe wel om.

hacheNa 2,5 uur zou het vlees lekker mals moeten zijn, maar eventueel kun je de stooftijd nog wat verlengen.

 

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *