Havermout glutenvrij

Glutenvrij Havermout, die gegarandeerd glutenvrij,  is vind je hier.

Havermout gemaakt van haver is in de glutenvrije wereld een vreemde eend in de bijt. Ofschoon haver van nature glutenvrij is, staat het toch op de lijst van glutenbevattende graansoorten. Dat komt omdat haver ( en dus ook indirect havermout )  vaak besmet is met gluten uit bijvoorbeeld rogge en tarwe. Die besmetting kan komen door bijvoorbeeld de oogst, de opslag van haver bij tarwe, rogge of gerst, bij de verpakking of verwerking tot eindproduct. Als je coeliakiepatiënt bent en van havermout wil genieten, koop dan al je producten zoveel mogelijk echt glutenvrij.  Dat wil zeggen met het keurmerk glutenvrij. Alleen dan weet je dat bijvoorbeeld havermout echt glutenvrij is. Glutenvrij havermout is heerlijk, gezond en past perfect in een glutenvrij, gevarieerd en verantwoord dieet.

Hier vind je glutenvrije havermout en biologische glutenvrije havermoutpap.

Je vindt op deze pagina met haver producten ook glutenvrije quinoa en kokosmeel.

glutenvrije havermout kopen

Havermout glutenvrij

Glutenvrije Havermout is super gezond.

Het product glutenvrije havermout is een super gezond product ook al geldt voor Coeliakiepatiënten dat havermout welke is gemaakt van met gluten besmette producten een gezondheidsrisico vormt. Maar gebruik van havermout die echt glutenvrij is, biedt ook voor deze groep veel gezondheidsvoordelen. Havermout glutenvrij is dan ook één van de meest verkochte glutenvrije ontbijtproducten. Waarom is glutenvrije havermout zo gezond?

Havermout bevat antioxidanten die beschermen je lichaam tegen bepaalde invloeden van buitenaf. Daarnaast bevat havermout zeer weinig calorieën, veel vezels en is bijvoorbeeld havermout pap in een paar minuten klaargemaakt. Ook kinderen vinden havermout heerlijk. Dat maakt glutenvrij havermout ook geschikt voor kinderen met een glutenallergie.  Je kunt het combineren met vruchten, banaan, honing en alles wat glutenvrije havermout nog lekkerder maakt. En een groot bijkomende voordeel van havermout is dat deze het cholesterolgehalte verlaagt en de koolhydraten in dit natuurproduct langzaam worden opgenomen, hetgeen goed is voor de energie. Kortom, glutenvrije havermout mag niet ontbreken in een glutenvrij ontbijt.

Welke bekende merken glutenvrije havermout zijn er??

Diverse producenten van glutenvrije producten met keurmerk hebben zich toegelegd op de productie van glutenvrij havermout en aanverwante producten. De bekendste producten van glutenvrije havermout zijn De Halm, Semper en Rosies.  De glutenvrije havermout van de Halm is ook nog eens van biologische kwaliteit net zoals de biologische en glutenvrije quinoa, boekweitvlokken en gierstvlokken van De Halm.

Rosies staat ook bekend vanwege de heerlijke, glutenvrije cornflakes. Vooral de cornflakes van Rosies met kokos is heerlijk.

Meer gezonde ontbijt producten bij ons verkrijgbaar.

Glutenvrije havermout is slechts één van de vele producten van onze webwinkel. Andere gezonde en glutenvrije ontbijtproducten zijn onder andere Quinoavlokken, boekweitvlokken, glutenvrije rijstwafels, gierstvlokken, maisvlokken, amarantvlokken, muesli, cornflakes en meer.  Je vindt al deze producten in onze categorie “onbijt“.