Op vakantie en zelf glutenvrije maaltijden bereiden

Op vakantie en zelf glutenvrije maaltijden bereiden

Een glutenvrije vakantie op basis van zelfvoorziening boeken.

Een vakantiehuis met goed uitgeruste keuken en een goede voorbereiding is het halve werk. Wie een glutenallergie heeft en op vakantie gaat, kan het beste zijn glutenvrije boodschappen al voor de vakantie in huis halen. De inkoop van je glutenvrije ontbijt, lunch en diner producten vraagt wel een goede voorbereiding zeker als er in de plaats waar jij je vakantiehuis gehuurd hebt, geen mogelijkheid is om glutenvrije producten te kopen. Daarbij is het vooral zaak om lang houdbare producten te kopen die makkelijk te bereiden zijn. Denk aan glutenvrije cornflakes, pizza’s, pasta’s, toetjes en dergelijke.  Als je voldoende glutenvrije producten hebt, kun je ook een last minute vakantiehuisje huren. Kijk altijd wel of er een magnetron, oven en fornuis in je vakantiehuisje zit.

Vakantiehuis met jacuzzi huren.

Als je in de luxe positie verkeert, dat je je een vakantiehuis met jacuzzi kunnen permitteren, zou ik dat altijd doen. Een vakantiehuis met sauna, hottub of jacuzzi geeft zoveel meer mogelijkheden aan je vakantie, je zou er haast vergeten dat je een gluten allergie hebt of andere voedselbeperking. Het ultieme vakantiehuis is een accommodatie aan zee. Kijk maar eens wat het betekent om een vakantiehuis met jacuzzi aan zee te huren.

De combinatie van de zee, wind, zeelicht, vogels en ontspanning van je jacuzzi in de tuin of terras, maakt iedere vakantie onvergetelijk.

Tijdens je vakantie glutenvrije koken.

Als je geen genoegen wilt nemen met kant en klare, glutenvrije maaltijden, kan je natuurlijk ook zelf de keuken in stappen en je maaltijden gaan bereiden. Houd er wel rekening mee dat veel moderne vakantiehuizen vandaag de dag alleen nog maar over een magnetron of hete luchtoven beschikken. Veel vakantiehuizen zijn niet meer ingericht op gasten die zelf uitgebreid gaan koken. Bij het zoeken naar een geschikt vakantiehuis moet je dan ook zeker in je beslissing meenemen hoe de keuken uitgerust is.

Kijk ook of er pannen, potten en ander keukengerei aanwezig is. Dat maakt het bereiden van heerlijke maaltijden zonder gluten, een stuk prettiger en eenvoudiger en kan je koken met verse groenten en kruiden. Een fijne glutenvrije vakantie toegewenst!

 

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *