Teunisbloemolie

Waarom teunisbloemolie gezond en geneeskrachtig  is.

Teunisbloemolie is een olie welke gewonnen wordt uit de teunisbloem. Dit kruid komt ook in grote gebieden in Nederland voor.  De gele bloemen zijn prachtig om te zien en bevatten veel olie. Teunisbloemolie is hormoon regulerend en veel vrouwen in de overgang hebben er baat bij.  Daarnaast werkt teunisbloemolie bij bepaalde ontstekingen en helpt het ook voor een meer regelmatige menstruatie cyclus. Maar waar kan je deze geneeskrachtige en plantaardige olie kopen en is er veel kwaliteitsverschil tussen de verschillende merken?

Bekende merken Teunisbloemolie.

Bekende merken zoals Matisson en Springfield hebben een uitgebreid assortiment natuurlijke voedingssupplementen waaronder teunisbloemolie, lijnzaadolie, vitaminen, sesamolie en andere supplementen.  Deze en andere merken hebben veelal biologische ingrediënten in de producten verwerkt.  Maar ook het Kruidvat, Etos en andere drogisterijen hebben voedingssupplementen in het assortiment. Daar kan je relatief goedkope teunisbloemolie producten en andere voedingssupplementen kopen. Er zit wel kwaliteitsverschil tussen de topmerken zoals Matisson, Springfield en bijvoorbeeld een huismerk van Kruidvat of Etos.  Dat hoeft echter niet altijd in het voordeel van de duurdere merken uit te pakken.

Teunisbloemolie is er ook voor dieren.

Niet alleen mensen zijn gebaat bij voedingssupplementen en vitamines.  Ook dieren zoals paarden, honden en katten kunnen door het gebruik van bepaalde aanvullingen een betere conditie krijgen en een mooiere huid of vacht.  Ook bij dieren geldt dat biologische of natuurlijke voedingssupplementen de voorkeur zouden moeten hebben boven onnatuurlijke.  Daar hangt natuurlijk wel een bepaald prijskaartje aan. Voordat je een product als teunisbloemolie gaat aanschaffen, loont het de verschillende merken en varianten met elkaar te vergelijken.  Ook voor wat betreft het kopen van een gezondheidsproduct voor hond, kat of paard.  Je dier is tenslotte je beste vriend en je wilt het beste voor hem.

Hier vind je meer tips.

Meer producten die helpen bij overgangsklachten.

Teunisbloemolie is niet het enige natuurlijke product dat kan werken bij klachten bij de overgang.   Uw huisarts of apotheker heeft meer hormoonregulerende producten in het assortiment. Aangeraden wordt om bij aanhoudende klachten bij de overgang de huisarts te raadplegen.  Die kent immers uw persoonlijke situatie.

Meer tips om gezonder te leven.

Ben je geïnteresseerd in het thema gezondheid en zou je meer praktische tips willen om gezonder te kunnen leven?  Wil je gezonder oud worden en meer weerstand tegen ziektes en invloeden van buitenaf opbouwen?  Hier vind je meer tips om gezonder te leven.  Oud worden is fijn maar gezond oud worden is veel leuker. Met een gezondere levensstijl kan iedereen in theorie wel 100 jaar oud worden.

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *